Stichting A-vents
organisator historische rally-evenementen
Betuwe Classic

Betuwe Classic

Op 28 maart 2015 zal de 4e editie van de Betuwe Classic plaatsvinden. De Betuwe Classic staat bekend als een leuke en gezellige rit door de mooie natuur van de Betuwe. De Betuwe Classic is voornamelijk gericht op de toerklasse, maar voor de gevorderden is er ook een route voor de sportklasse gemaakt.

De route is bedacht en uitgezet door René Klement. Hij heeft een programma bedacht waarbij rekening is gehouden met regelmatige stops en daarnaast een 2-tal testjes.

We gaan, net als vorig jaar, van start bij Garage Knobbout in Beusichem waar we na 2 kaartleesproeven (KP’s) te hebben gereden, terugkomen voor een koffiestop. Na weer 2 KP’s te hebben gereden is het tijd voor de lunch, die we nuttigen in Restaurant “De Betuwe” in Tiel. Na de lunch weer 2 KP’s en dan finishen bij “Grandcafe De Blusser” in Beusichem.

Bij de toerklasse wordt gereden via het systeem pijlen-kortste-route, een grensbenadering en een punten vrije route. De route heeft een lengte van circa 217 km. Voor de sportklasse is de variatie van de systemen groter en heeft een lengte van circa 271 km.

Wij nodigen u uit om in te schrijven voor dit evenement.

Het inschrijfgeld bedraagt € 179,=. Betaling kan uitsluitend per bank: NL73INGB0660788993 t.n.v. Betuwe Classic te Westervoort. Wij verzoeken u bij de betaling de naam van de equipe te noteren in de omschrijving. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van het volledige inschrijfbedrag.

Het maximum aantal equipes wordt door ons gesteld op 90 equipes.

De inschrijving sluit op vrijdag 13 maart 2015 om 24.00 uur.

Uw deelnemende klassieke automobiel moet een bouwjaar hebben van 30 jaar en ouder, voorzien van een geldig APK en te voldoen aan alle vereiste wettelijke bepalingen, die gelden in het land van registratie. De auto hoeft niet voorzien te zijn van een FIVA Identity Card of KNAF HRCP. Wel moet de auto tijdens het evenement minimaal verzekerd zijn met een geldige WA-verzekering voor deelname aan regelmatigheidsevenementen, inclusief inzittenden. De organisatie zal via de NHRF een aanvullende secundaire WAM-dekking voor u afsluiten, deze is geldig van de start tot de finish van het evenement.

Het evenement wordt verreden onder auspiciën van de NHRF. Het standaard reglement van de NHRF (te downloaden via NHRF.nl) en het bijzonder reglement van de Betuwe Classic (wat u binnenkort kunt downloaden via onze website www.betuweclassic.com) zijn op het evenement van toepassing. Over het bijzonder reglement houden wij u op de hoogte via onze nieuwsbrief. Mocht u deze nog niet ontvangen, dan kunt u zich hier voor aanmelden via info@A-vents.com.

De Betuwe Classic telt mee voor het DHRC Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s 2015.

Wij heten u van harte welkom bij ons evenement.

NHRF.nl