Stichting A-vents
organisator historische rally-evenementen
STAR Rally


De 18e editie van de STAR Rally 2017 is een regelmatigheidsrit voor (klassieke) auto’s die op zaterdag 11 november 2017 wordt georganiseerd door de Stichting A-vents onder auspiciën van de NHRF.

Aan de STAR Rally 2017 kan dit jaar deelgenomen worden door alle liefhebbers van deze sport. Wij organiseren het evenement met zowel een Historische als een Open klasse. Aan de Historische klasse kan worden deelgenomen met auto’s met een bouwjaar van voor 1-1-1987. Alle auto’s met een jongere leeftijd worden ingedeeld in de Open klasse.Er wordt daarbij onderscheid gemaakt in:

 • Toerklasse: geschikt voor de minder ervaren en beginnende deelnemers, totaal ca. 230 met een gemiddelde snelheid van ca.32 km/u;
 • Sportklasse: geschikt voor de meer ervaren deelnemers, totaal ca. 245 km met een gemiddelde snelheid ca. 35 km/u;
 • Expertklasse: geschikt voor de zeer ervaren deelnemers, totaal ca. 260 km met een gemiddelde snelheid van ca. 38 km/u.

Voor het verrijden van de STAR Rally is het uitvoeren van routeopdrachten en het aandoen van tijdcontroles doorslaggevend. Het evenement bestaat uit drie verschillende trajecten.

De rally wordt uitgezet door:
Kees van Hattum, met het systeem grensbenadering met punten en pijlen; René Klement, volgens het systeem blokkerende pijlen; Henk Ledderhof, heeft gekozen voor pijlen kortste- en langste route in een vak.

Op verzoek van de deelnemers heeft de organisatie besloten om geen avondtraject in 2017 te organiseren. Dat betekent dat de Rally om 08.30 van start zal gaan bij Hotel Landgoed Ehzerwold en de eerste deelnemer om 17.00 terug verwacht wordt bij het Landgoed.

De STAR Rally telt mee voor het DHRC Nederlands Historisch Kampioenschap 2017. Alleen de resultaten uit de Historische klasse tellen mee voor het NK.

Het maximum aantal deelnemende auto’s is vastgesteld op 90 equipes.

De auto dient voor de duur van de rally tot de openbare weg te zijn toegelaten en voorzien te zijn (indien van toepassing) van een geldige APK. Deelnemende auto’s behoeven niet voorzien te zijn van een FIA of FIVA identiteitspaspoort of -kaart.

Een equipe bestaat uit een bestuurder en een navigator. De bestuurder moet minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. De navigator moet minimaal 16 jaar oud zijn. Het evenement wordt verreden binnen de grenzen van de Provincie Gelderland, in overeenstemming met:

 • de wegenverkeerswetgeving van Nederland.,
 • het Standaard Reglement Regelmatigheidsritten NHRF,
 • route opdrachten,
 • en eventuele aanvullende bulletins.

Kosten voor inschrijving bedragen: € 179, - per equipe. Het inschrijfgeld kan uitsluitend betaald worden door overmaking op rekeningnummer NL19 INGB 0664 3771 22 t.n.v. STAR Rally te Westervoort, onder duidelijke vermelding van de beide namen van de equipe.

In het inschrijfgeld is begrepen (wat u krijgt):

 • Koffie/thee aan de start,
 • Infoboek, kaartfragmenten, controlekaart(en), rallyschilden, Secundaire WAM verzekering,
 • Na het eerste traject koffie/thee met een versnapering,
 • Een uitgebreid lunchbuffet inclusief rallykroket na het tweede traject,
 • Een hamburger snack na de finish,
 • 2 consumptiebonnen per persoon,
 • Uitgebreide schriftelijke uitleg.

Daarnaast is in het inschrijfgeld begrepen (wat wij u geven):

 • Een rally in een prachtig gebied,
 • Een geoliede organisatie van officials en rekenkamer,
 • Leges voor de vergunningen,

Stichting A-vents maakt gebruik van het collectieve verzekeringspakket van de NHRF, waarin een verzekering tegen Wettelijke Aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of goederen van derden en/of vrijwilligers en/of medewerkers en/of deelnemers. Daarnaast is in dit pakket een secundaire WAM verzekering ten behoeve van de deelnemers opgenomen. Alleen via de website www.starrally.com kan worden ingeschreven. Mocht, om wat voor reden dan ook, de website niet bereikbaar zijn, kan een inschrijfformulier aangevraagd worden bij het wedstrijdsecretariaat via info@a-vents.com

10 minuten voor uw starttijd kunt u bij de starttafel het routeboek ophalen en op uw starttijd kunt u bij TC 1 uw controlekaart afhalen. De eerste 2 trajecten zullen door de verschillende klassen in omgekeerde volgorde verreden worden. De Tourklasse rijdt Traject 1 & 2 en de Sport- & Expertklasse rijden Traject 2 & 1. Het middagtraject wordt weer gelijktijdig verreden.

Op de controlekaart zullen wij de ideale passeertijden van de start en finish van de verschillende trajecten aangeven. We zullen om circa 8.30 uur starten en de eerste deelnemers zullen rond 17.00 uur bij de finish aankomen.

Start, koffiepauze, lunch, snack en prijsuitreiking vinden plaats in Hotel Landgoed Ehzerwold, Ehzerallee 14, 7218 BS te Almen.

Voor deelnemers aan ons evenement heeft het Hotel weer een speciale aanbieding gemaakt:

 • 1 nacht verblijf op basis van Logies&Ontbijt á € 69,= per kamer per nacht (normaal € 89,=)
 • 2 nachten verblijf op basis van Logies&Ontbijt á € 54,50 per kamer per nacht (normaal € 59,50)

Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u rechtstreeks contact opnemen met het Hotel en daarbij vermelden dat u deelnemer bent van het evenement.

Winnaars STAR Rally 2016

volledige uitslag

Expertklasse
Wytze van Leuveren /
Rutger Kwant
Sportklasse
Edwin Oosterink /
Mike Kastrop
Tourklasse
Robert Hageman /
Edwin Kersten

STAR Rally 2017

Website: STAR Rally

Datum:
11 November 2017

X
Loading...